طراحی وبسایت همواره در حال تغییر و پیشرفت است. به همین دلیل هر ساله با تکنولوژیها و شیوههای نوینی در ساخت یک وبسایت مواجه میشویم که توجهات بسیاری را به خود جلب میکنند. این ترندهای طراحی وبسایت در ابتدا توسط شرکتهای بزرگ و شناخته شده مطرح میشوند و رفته رفته، سایر سایتها نیز با آنها آشنا شده و در طراحیهای خود به کار میبرند. در این مقاله سعی داریم ۵ نمونه از پر طرفدارترین ترندهای طراحی سایت در سال ۲۰۲۰ را به شما معرفی کنیم.
تغییر و تحول شیوههای طراحی وبسایت در سالهای مختلف، کار را برای تیم طراحی به شدت سخت میکند. چرا که این افراد باید همواره خود را با جدیدترین متدهای طراحی سایت همگام کرده و تلاش کنند سبک و سیاق خود را به روز کنند. چرا که ممکن است یک طرح جذاب در سال ۲۰۱۷، در سال ۲۰۲۰ جذابیت و گیرایی خود را از دست داده و از دید کاربران خسته کننده و کهنه به نظر برسد. در نتیجه با شناخت هر چه بیشتر ترندهای طراحی وبسایت، طراحان میتوانند یک وبسایت استندارد و در عین حال جذاب را به کاربرانشان ارائه دهند. استفاده نکردن از تکنولوژیهای جدید و عدم آگاهی از ترندهای طراحی وبسایت، میتواند به سرعت بازدیدکنندگان یک سایت را خسته کرده و در نتیجه مدت زمان باقی ماندن ایشان در سایت را به شدت کاهش دهد. در نتیجه سایت در موتورهای جستجو، رتبه کمتری کسب خواهد کرد و رفته رفته از تعداد بازدیدکنندگان آن کاسته خواهد شد.
حال که با اهمیت شناخت ترندهای طراحی وبسایت آشنا شدیم، بهتر است چند نمونه از زیباترین و پرطرفدارترین ترندهای سال ۲۰۲۰ را با هم بررسی کنیم.
تلفنهای همراه روز به روز تاثیر خود بر روی جوامع انسانی را گستردهتر میکنند. امروزه افراد زیادی برای جستجو یک مطلب در اینترنت و یا خواندن مقاله مورد علاقهشان، به جای استفاده از دستکتاپ، از گوشیهای موبایلشان و یا دستگاههای تبلت کمک میگیرند. عدم به روز رسانی و بهینهسازی یک وبسایت برای دستگاههای اندرویدی و یا iOS نتیجهای جز کاهش تعداد کاربران و دریافت پنالتی از موتورهای جستجو نخواهد داشت.
طراحی Responsive سبب میشود تا وبسایت شما علاوه بر نسخه دسکتاپ، بر روی مرورگرهای موبایلی نیز به خوبی به نمایش در بیاید. یکی از مهمترین ترندهای طراحی وبسایت در سال ۲۰۲۰، طراحی یک رابط کاربری ساده و سریع برای دستگاههای موبایل است. چیدمان منوها، قرارگیری تصاویر و فضاهای موجود در سایت باید به گونهای باشد که کاربر به راحتی با یک انگشت، به تمامشان دسترسی داشته باشد.
گرادیانت ابزار مورد علاقه بسیاری از طراحان گرافیک است. در سالهای گذشته، بیشتر وبسایتها به سمت طراحی مینیمال روی آورده بودند. همین موضوع باعث شده بود تا وبسایتها بیش از حد به یکدیگر شبیه باشند و فضاهای خالی فراوانی در صفحات مختلف سایت دیده شود. همین موضوع باعث شد تا طراحان برای دادن عمق بیشتر به تصاویر یک وبسایت، از گرادیانت استفاده کنند. چرا که گرادیانت یک ابزار فوقالعاده راحت برای جداسازی عکس و تصویر و بیشتر کردن جذابیت کلی یک وبسایت است.
یکی از دلایلی که گرادیانت به عنوان یکی از ترندهای طراحی وبسایت در نظر گرفته میشود، این است که این ابزار آزادی عمل زیادی در اختیار طراح قرار میدهد. استفاده از گرادیانتهای خطی و دایرهای در کنار ترکیبی از رنگهای روشن و تیره میتواند یک فضای خاص را برای کاربر ایجاد کرده و توجه او را به یک بخش خاص جلب نماید. مزیت بزرگ گرادیانت این است که این طرحها نه تنها در دسکتاپ، بلکه در مرورگرهای موبایلی نیز بسیار زیبا و شیک به نظر میرسند. علاوه بر اینکه حجم بسیار بالایی ندارند و در نتیجه، سرعت بارگذاری صفحات سایت را کاهش نمیدهند.
طراحان وبسایت بسته به شیوه کار خود، از راههای بسیاری برای جلب نظر مخاطب استفاده میکنند. چندین سال است که تصاویر انتزاعی و تصاویر سه بعدی، علاقهمندان بسیاری را به خود جلب کردهاند و در میان پرطرفدارترین ترندهای طراحی وبسایت قرار گرفتهاند. تصاویر سه بعدی همیشه نظر کاربران را به خود جلب کرده و یک صفحه تک بعدی و بی روح را به یک صفحه جذاب و زیبا تبدیل میکنند. تصاویر ایزومتریک و شخصیتهای خاص، یکی از مواردی است که در بسیاری از وبسایتهای دنیا مورد استفاده قرار میگیرند. فراموش نکنید که استفاده از طرحهای سه بعدی به سادگی امکان پذیر نیست. طراحان به خوبی میدانند که هدف استفاده از تصاویر سه بعدی و انتزاعی انتقال سریع یک پیام به کاربر و برقراری ارتباط عمیقتر با اوست. پس در نتیجه طرح باید به گونهای طراحی و اجرا شود که بتواند نظر مخاطب را جلب کرده و او را متقاعد کند.
طراحان وبسایت برای اینکه بتوانند پیام خود را به صورت واضح و آشکار به مخاطب القا کنند، دست به استفاده از عناصر بزرگ و تایپوگرافیهای بولد میزنند. فونتهای سنگین و پررنگ سبب میشوند تا کاربر در همان لحظات اول ورود به سایت، با پیام شما رو به رو شود. تیترهای بزرگ میتوانند بخشهای مختلف یک متن را به سادگی از یکدیگر جدا کرده و در نتیجه خوانایی آن را افزایش دهند. همچنین عملکرد ذهن انسان به گونهای است که به اشیا بزرگ، توجه بیشتری میکند. این دلایل سبب شده تا فونتهای بزرگ و تایپوگرافیهای رنگارنگ، جز محبوبترین ترندهای طراحی وبسایت در سال ۲۰۲۰ باشند.
استفاده از انیمیشن، المانهای حرکتی و فیلم مدتی است که در میان طراحان وب جا افتاده است. این تکنیک بیشتر در زمانهایی استفاده میشود که طراحان سایت قصد دارند با تصاویر متحرک، توجه مخاطب را به یک موضوع خاص جلب کنند. چشم انسان به صورت غریزی، سریعتر جذب تصاویر متحرک میشود. این که انیمیشنها و ویدیوها در کدام قسمت سایت استفاده شود، بستگی به سلیقه طراح دارد. البته این افراد تنها به یک طرح تکیه نمیکنند. بلکه با آزمایش شیوههای مختلف انتقال پیام و بررسی تعداد کلیک کاربران یا مدت زمان سپری شده در یک صفحه، ترکیبی از ایدههای اولیه خود را به عنوان طرح نهایی پیاده سازی میکنند. پس داشتن یک استراتژی درست در زمان استفاده از این ترندهای طراحی وبسایت، نکته بسیار حائز اهمیتی محسوب میشود.
پس از آشنایی با ترندهای طراحی وبسایت در سال ۲۰۲۰ ممکن است این سوال را از خودتان بپرسید که آیا باید طراحی سایت خود را به کلی تغییر دهم و تمام این موارد را از نو پیاده سازی کنم؟ پاسخ این سوال منفی است. از آنجایی که سلیقه کاربران وبسایتهای گوناگون با یکدیگر تفاوت دارد، میتوان به این نکته پی برد که پیاده سازی تمام این موارد ممکن است پیشرفت مد نظر شما را به دنبال نداشته باشد. با بررسی رفتار کاربران در سایت و همچنین آزمایش چندین نمونه اولیه، طراحان سایت میتوانند شناخت درستتری را از بازدیدکنندگان خود به دست آورده و در نتیجه، سایتهایی مدرنتر و کاربرپسندتری طراحی کنند.