در مقاله انواع میزبانی وب ( هاست ) درباره سرور نیمه اختصاصی به طور مختصر توضیح دادیم ولی برای آشنایی بیشتر پیشنهاد میکنیم این مطلب را مطالعه کنید .
در واقع سرور نیمه اختصاصی همان سرور اختصاصی می باشد با این تفاوت که سرور به چند بخش تقسیم می شود که این بخش ها توسط مجازی سازها ایجاد میشود. و با توجه به نوع مجازی ساز منابع میتواند اختصاصی و یا اشتراکی باشد که به آن سرور مجازی (virtual private server) یا vps نیز گفته می شود .
این نوع سرور شرکتها، سازمانها و سایتهایی است که نیاز به منابع بیشتری برای ارائه خدمات خود دارند بسیار آیده آل و مناسب می باشد و در واقع می توان گفت سرور مجازی حدفاصل بین سرویس هاستینگ مشترک و سرور اختصاصی است.
مجازی سازها انواع مختلفی دارند مانند Kvm,Vmware ESXI,Xen و … که زمانی مدیر سرور یک سرور اختصاصی تهیه می کند می تواند با نصب یکی از آن ها سرور اصلی خود را به بخش های کوچک تری تبدیل کند و برای هر یک از این بخش ها با توجه به نوع نیاز مشتری و کاربری آن بخش منابع اختصاصی و مجزایی قرار دهد .
این سرور باعث شده است که نیاز خریداران با پرداخت هزینه کمتر نسبت به سرور اختصاصی برای داشتن سروری کاملاً اختصاصی و داشتن دسترسی ادمین بدون دخالت فردی واسط که امنیت بالایی هم دارد برطرف گردد و در واقع در این نوع سرور از فضا به طور کاملا بهینه استفاده شده است که این کار منفعتی دو طرفه برای خریدار و فروشنده دارد .
سرور مجازی دارای منابع کاملا اختصاصی می باشد که در مقایسه با سایر سرورها که منابع کاملا اختصاصی دارند به طور چشمگیری هزینه آن کمتر بوده است . همچنین به دلیل اینکه فضای کوچکی از یک سرور در اختیار مشتری قرار می گیرد مدیریت آن آسان و راحت تر هست . سرورهای مجازی این امکان را دارد که IP های زیادی را روی آن ها تنظیم کنید .
یکی دیگر از مزیت های سرور نیمه اختصاصی قابلیت ارتقا منابع هست که کاربر در هر زمانی احساس نیاز کند می تواند انجام دهد و سخت افزار های سرور را بروز کند و اینکه هر نوع سیستم عاملی روی این سرور قابلیت نصب دارد که کاربر با توجه به نوع نیازش می تواند انتخاب کند چه سیستم عاملی داشته باشد . کاربر به راحتی به root و یا administratorدسترسی دارد و پهنای باند زیادی که در اختیار کاربر قرار می دهد در مقایسه با هاست اشتراکی بسیار ایمن می باشد .
همان طور که گفته شد در سرورهای نیمه اختصاصی خدمات دهنده یک سرور مجازی با منابع موردنظر شما را ایجاد می کند و سیستم عامل درخواستی شما را بر روی آن نصب می کند و یک آدرس IP اختصاصی جهت دسترسی شما بر روی آن تنظیم می کند مابقی کارهای آن به صورت self-managed و یا unmanged بوده به این معنا که کاربر باید خود تمامی امور راهاندازی را انجام دهد و تمامی کارها مانند نصب سرویس و یا پنل، همچون دایرکت ادمین، سی پنل، پلسک، وبسایت پنل و… توسط کاربر انجام می شود و در صورت نداشتن تخصص و دانش در این زمینه باید یک هزینه جدا برای ارائه این خدمات پرداخت کنید .
امیدواریم توانسته باشیم مطالب مفیدی برای شناخت بیشتر میزبانی وب و هاستینگ در اختیار شما کاربران قرار داده باشیم .