دنیای اینترنت توانسته سرعت دسترسی ما به اطلاعات مختلف را به صورت چشمگیری افزایش دهد. حال اگر در این میان، کاربران با سرویس یا وبسایتی مواجه شوند که عملکرد نسبتا کندی در مقایسه با سایرین دارند، طبیعی است که دیگر از آن استفاده نخواهند کرد. پس افزایش سرعت سایت، یکی از مهمترین نکاتی است که دارندگان کسب و کارهای اینترنتی به آن توجه میکنند. در این مقاله قصد داریم به افرادی که وبسایتهای وردپرسی دارند، نکاتی را معرفی کنیم که در افزایش سرعت وردپرس و کاهش میزان زمان ورود کاربر به سایت موثر خواهند بود. افزایش سرعت سایت همچنین تاثیر چشمگیری در بهبود وضعیت سئو خواهد داشت.
دنیای اینترنت باعث شده تا ما به انسانهایی کم صبر و عجول تبدیل شویم. از آنجایی که هر چیزی در فضای اینترنت به راحتی قابل دسترسی است، کاربران علاقه دارند تا بسیار سریع به نتایج دلخواهشان دست بیابند. پس در نتیجه صاحبان وبسایت، وقت بسیار محدودی برای قانع کردن بازدیدکنندگان خود دارند و باید خیلی سریع توجه آنها را جلب نمایند. آمار گوگل نشان میدهد که وبسایتهایی که سرعت بارگذاری کمی دارند، در همان ابتدا بیش از ۷ درصد ورودی خود را از دست میدهند. این موضوع در نهایت منجر به کاهش رضایت کاربران شده و بر روی رتبهبندی وبسایت در موتورهای جستجو، تاثیر منفی خواهد گذاشت.
بدون شک عوامل بسیار متعددی در کم بودن سرعت یک سایت دخیل هستند. پس کارشناسان در مواجهه با چنین مشکلی، موارد گوناگونی را مورد بررسی میدهند. در ادامه قصد داریم تا هر یک از این عاملها را بررسی کرده و برای بهبود وضعیت سرعت سایت، راهکارهایی را ارائه نماییم.
هاست یکی از تاثیرگذارترین عوامل در سرعت یک سایت وردپرسی است. استفاده از یک هاست قدرتمند و سریع علاوه بر این که میتواند سرعت سایت وردپرسی را بالا ببرد، مدیریت بخشهای متنوع سایت را نیز بهبود میبخشد. به همین دلیل متخصصان توصیه میکنند که افراد در صورت توان، از هاستهای اختصاصی استفاده کنند. البته امروزه تکنولوژیهای جدیدی مانند هاستهای ابری هم به وجود آمدهاند که کیفیت خدمات مناسبی را در اختیار مدیران سایت قرار میدهند.
هسته وبسایتهای وردپرس به زبان HTML و یا PHP است. به روز رسانی این تکنولوژیهای سمت سرور باعث از بین رفتن حفرههای امنیتی و به وجود آمدن امکان استفاده از قابلیتهای نوین خواهد بود. آمار نشان می دهند که استفاده از نسخههای جدید PHP تا ۳۰ درصد باعث افزایش سرعت سایت میشود. به روز رسانی PHP یکی از مواردی است که معولا شرکتهای هاستینگ مسئولیت آن را بر عهده میگیرند اما از مدیران سایت انتظار میرود تا به صورت مداوم وضعیت PHP را بررسی کنند.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوای متن باز است. به همین دلیل در بازههای زمانی مشخص، به روز رسانی میگردد. این به روز رسانیها شامل امکانات جدید و پکیجهای افزایش امنیت هستند. البته در کنار قالب اصلی، افزونههایی نیز وجود دارند که به صورت منظم نیاز به به روز رسانی خواهند داشت. جدید نکردن قالبهای وبسایت و افزونههای وردپرس میتواند در نهایت به کاهش سرعت سایت وردپرسی ختم شود.
همانطور که هسته سیستم وردپرسی پس از مدتی دچار محدودیت در عملکرد میشود، پایگاه داده یک سایت هم ممکن است پس از گذشت مدتی اطلاعاتی را در خود جای داده باشد که دیگر نیازی به آنها نباشد. پاکسازی پایگاههای داده با استفاده از زبانهای برنامه نویسی یا افزونههای وردپرس امکان پذیر است.
فاصله فیزیکی کاربر از محل قرارگیری هاست، تاثیر زیادی بر روی سرعت استفاده وی از خدمات سایت دارد. با استفاده از CDN یا شبکه توزیع محتوا، این امکان برای مدیران سایت فراهم میشود که یک تجربه کاربری خوب و سریع را در اختیار بازدید کنندگان وبسایتشان قرار دهند.
شبکه توزیع محتوا، به دستهای از سرورها گفته میشود که در نقاط مختلف جهان قرار گرفته و فایلهای استاتیک یک سایت را در دل خود جای دادهاند. همانگونه که از نامشان پیداست، فایلهای استاتیک به آن دسته از فایلهایی گفته میشود که کاملا ثابت بوده و تغییری نمیکنند. به عنوان مثال در یک سایت همیشه از تصاویر ثابتی استفاده میشود. با استفاده از این روش، نه تنها اطلاعات ثابت از سرورهای نزدیک به کاربر به وی نمایش داده میشود، بلکه سرعت رسیدگی به درخواستهای کاربر نیز بیشتر خواهد شد.
به هر میزان که تعداد المانها گرافیکی در صفحه کمتر باشد، به همان میزان سرعت بارگذاری سایت نیز افزایش پیدا میکند. به عنوان مثال، وردپرس قابلیت آپلود ویدیو بر روی هاست در HTML5 را در اختیار شما قرار میدهد اما کارشناسان توصیه میکنند که هیچگاه نباید از این روش برای نمایش ویدیو به کاربر استفاده کرد! چرا که این روش از نمایش ویدیو به کاربر پهنای باند زیادی را مصرف میکند و سرعت بالا آمدن صفحه را نیز به شدت کاهش میدهد. به عنوان راهکار جایگزین، مدیران سایت میتوانند از Embedded code ها استفاده کنند و ویدیوهای خود را در یک سایت دیگر آپلود کرده و لینک آن را در داخل صفحه قرار دهند.
وقتی کاربر درخواست نمایش یک صفحه را ارسال میکند، وردپرس در پشت پرده فرآیندهای مشخصی را برای آماده کردن المانها و نمایش آن به کاربر طی میکند. این فرآیندها در خصوص بسیاری از صفحات وبسایت وردپرسی ثابت است. وقتی تعداد این درخواستها بالا میرود، طبیعی است که سرعت رسیدگی به آنها نیز کاهش پیدا کند. راهکار حل این مشکل، استفاده از افزونه کش در ورد پرس است. افزونه کش پس از اولین بارگذاری یک صفحه، یک نسخه فشرده از آن تهیه میکند و در دفعات بعدی درخواست کاربران، نسخه کش شده را به او نمایش میدهد. این موضوع در نهایت باعث افزایش سرعت سایت وردپرسی میشود.