روز به روز به محبوبیت موتور جستجو گوگل افزوده میشود و بیشتر ما هر چند ساعت یک بار، سری به آن میزنیم و در خصوص یک موضوع خاص تحقیق و جستجو میکنیم. اما بسیاری از ما، آن طور که باید و شاید این موتور جستجو جذاب و کارآمد را نمیشناسیم و از قابلیتهای فراوان آن اطلاعی نداریم. الگوریتمهای این موتور جستجو به مرور زمان، پیشرفتهتر میشوند تا شما بتوانید در سریعترین زمان ممکن به نتیجه موردنظرتان دست پیدا کنید. اما همواره مواردی هم وجود دارند که امکان دارد دست یافتن به اطلاعات کافی، اندکی بیش از حد معمول طول بکشد. به همین دلیل در این مقاله میخواهیم چندین نکته درباره روشهای جستجو در گوگل را به شما معرفی نماییم.
گوگل همواره تلاش میکند تا با توجه به سابقه جستجوهایتان، بهترین و نزدیکترین نتیجه را به شما نمایش دهد. الگوریتم این موتور جستجو به حدی قوی است که حتی با کمترین اطلاعات دریافتی، میتواند بهترین پاسخ را در اختیار شما بگذارد. در این میان راههایی نیز وجود دارند که شما را در دست یابی به نتیجه بهتر کمک میکنند که در ادامه نگاهی به برخی از آنها خواهیم داشت.
در برخی از موارد نیاز است که یک دسته بندی خاص از نتایج جستجو خارج شوند تا دقت دسترسی به اطلاعات مدنظر بالاتر برود. برای انجام این کار، کافیست از علامت – در زمان جستجو استفاده کنید و عبارتی که علاقهای به دیدنش ندارید را پس از این علامت قرار دهید. با این کار، به گوگل میفهمانید که در نمایش نتایج، از مواردی که این عبارت خاص در آن استفاده شده است صرف نظر نماید.
در نظر بگیرید که به دنبال اطلاعاتی خاص در حوزه بازاریابی هستید. به جای اینکه کلمه بازاریابی را به صورت خیلی ساده در نوار جستجو بنویسید، بهتر است این کلمه را داخل یک عبارت استفاده کنید و سپس به گوگل بفهمانید که دقیقا چه منظوری دارید. این کار از طریق استفاده کلمه مورد نظر در داخل علامت نقل قول امکان پذیر است.
اگر به دنبال یک مقاله یا یک موضوع در یک وبسایت خاص هستید، میتوانید از عبارت :Site در ابتدای جستجو خود استفاده کنید. پس از این عبارت، کافیست آدرس سایت مورد نظر خود را نوشته و سپس عنوان مطلب را وارد نمایید. توجه داشته باشید برای این که به نتیجه درست دست پیدا کنید، باید کل آدرس سایت را به درستی وارد نمایید.
با استفاده از عبارت “:intitle” در عنوان سرچ، میتوانید به دنبال کلمات خاصی در تیتر مطالب بگردید. به عنوان مثال، عبارت grassshoppers intitle:gross تنها مطالبی مرتبط با ملخها را نشان میدهد که در تیتر آنها از عبارت gross استفاده شده است. علاوه بر این، با استفاده از کلمه allintilte برای جستجو یک عبارت طولانی در تیتر مطلب مورد استفاده قرار میگیرد. به عنوان مثال میتوانید به دنبال عبارت allintitle : digital marketing course بگردید.
اگر به دنبال صفحهای هستید که یک عبارت خاص در متن آن وجود داشته باشد (به عنوان مثال در آدرس URL یا تیتر متن یا توضیحات متا) میتوانید از عبارت intext استفاده کنید. تنها کافیست کلمه مورد نظر خود را بعد از :intext قرار دهید و ببینید که چگونه جستجوها بر طبق نظر شما به نمایش در خواهند آمد.
بیایید اینگونه فرض کنیم که شما به دنبال یک کلمه خاص در عنوان صفحات وب استفاده بکنید. ولی علاقه دارید گوگل نتایجی را به شما نشان دهد که در آن از کلمات مشابه و مترادف عبارت مورد نظر شما نیز استفاده شده باشد. به دستیابی به این منظور، کافیست از علامت ~ را پس از آن عبارت قرار دهید. به عنوان مثال a marketing strategy ~create .
گوگل در میان ابزارهای جستجوی خود، یک مورد بسیار جذاب و کارآمد قرار داده است که با استفاده از آن میتوان بسته به نوع فایل، نتایج جستجو را دسته بندی کرد. برای استفاده از این قابلیت، تنها کافیست عبارت :filetype را در متن جستجو قرار دهید. به این ترتیب اگر به دنبال فایلهای pdf قابل دانلود هستید، نیاز است تا این عبارت را در انتهای متن خود جای دهید. علاوه بر pdf، میتوان از پسوندها متفاوتی از قبیل PS، MW، PPT، DOC و … نیز استفاده کرد.
همه ما با توجه به سلایق و موضوعات مورد علاقه خود، به دنبال یک سری وبسایت خاص هستیم و مطالب موجود در بلاگهایشان را با دقت مطالعه میکنیم. یکی از راهکارها برای بالا رفتن سطح اطلاعات و مشاهده مطالب متنوعتر، مشاهده سایر وبسایتهای مرتبط با حوزه مورد علاقه ماست. برای دستیابی به این هدف نیز میتوانیم مجددا از گوگل کمک بگیریم. هنگام جستجو در گوگل، با استفاده از کلمه :related، میتوانید از آن درخواست کنید تا نتایج و وبسایتهای مشابه را نیز به شما نمایش دهد. به عنوان مثال میتوان از گوگل خواست که چندین موتور جستجو را به ما معرفی کنید. با نوشتن عبارت related: google.com مشاهده خواهید کرد که وبسایتهای یاهو و بینگ که از محبوبترین موتورهای جستجو هستند به نمایش در خواهند آمد.
همانطور که میدانید، گوگل یک بخش کاملا مجزا برای جستجو عکس نیز دارد که اتفاقا بسیاری از مواردی که در بالا در موردشان صحبت شد برای این نوع از جستجو نیز قابل استفاده است. علاوه بر این موارد، گوگل برای موتور جستجو عکس خود، فیلترها و قابلیتهای دیگری نیز در نظر گرفته است. با کلیک بر روی گزینه Google’s advanced image search page میتوانید به بخش تنظیمات حرفهای جستجو عکس در گوگل دسترسی پیدا کنید. این بخش شامل تنظیماتی برای سایز عکس، منطقه جغرافیایی، نوع فایل و حتی موضوعاتی مربوط به رنگ بندی عکس نیز هست.