امروزه بسیاری از کسب و کارها، برای باقی ماندن در بازار رقابت، نیاز به حضور در فضا اینترنت دارند. مهمترین شکل فعالیت در حوزه آنلاین، داشتن یک وبسایت اینترنتی است. به همین دلیل تقاضا برای موقعیت شغلی طراح وبسایت، در حال حاضر و حتی آینده، همچنان وجود خواهد داشت. بسیاری از دانشجویان و علاقهمندان حوزه کامپیوتر طراحی وبسایت را به عنوان حرفه آینده خود انتخاب میکنند. بنابراین در این مقاله راهکارهایی را برای علاقه مندان به طراحی سایت ارائه خواهیم کرد که در مسیر تبدیل شدن به یک طراح وب موفق، به شما کمک خواهد کرد.
اگر نگاهی به تعریف حرفهای برای طراحان وبسایت بیاندازیم، میتوان گفت که این افراد وظیفه دارند تا لایههای مختلف یک وبسایت را تولید کرده و از ابزارهای گرافیکی برای بالا بردن زیبایی بصری آن استفاده کنند. طراحان وبسایت معمولا انسانهایی خلاق با دانش فنی بالا هستند که با داشتن دید درست از نیاز و نحوه رفتار مخاطب در یک وبسایت، اقدام به طراحی صفحات مختلف یک وبسایت میکنند.
برای تبدیل شدن به یک طراح وب موفق، راههای زیادی وجود دارد اما ما در این مقاله سعی میکنیم بهترین نکات را به شما معرفی کنیم.
بدون شک شرکت در کلاسهای آموزشی و بهرهمندی از تجربیات سایر طراحان وبسایت میتواند به شما کمک کند تا دید درستی نسبت به این حوزه داشته باشید و با آگاهی بیشتری عمل کنید. علاوه بر این، دنیای اینترنت پر از منابع و پروژههایی است که با استفاده از آنها میتوانید به صورت مجازی، سطح مهارت خود را گسترش داده و به موفقیتهای بزرگتر دست پیدا کنید. یکی از خوبیهای شرکت در دورههای حضوری، آشنایی با افرادی است که علایقی مشابه با شما دارند. در هر شغلی، شبکه سازی یک موضوع بسیار مهم است و هر چه ارتباطات شما قویتر باشد، میتوان گفت که امنیت شغلی بالاتری در انتظار شما خواهد بود.
در گذشته و پیش از اینکه زبانها و تکنولوژیهای جدید وارد دنیای برنامه نویسی و طراحی وب شوند، صفحات اینترنتی شکل و شمایل بسیار سادهای داشتند. بدون شک برای موفقیت در هر زمینه شغلی، باید در ابتدا مقدمات آن حرفه را به درستی فرا گرفت. زبان HTML اولین چیزی است که یک طراح وبسایت باید آن را به خوبی یاد بگیرد. از این زبان برای ساخت بدنه اصلی و ساختار کلی صفحه وب استفاده میگردد.
یک صفحه وب برای اینکه کاربر پسندتر باشد، نیازمند یک ظاهر جذاب است. از آنجایی که دسترسیها در زبان HTML بسیار محدود است، نیاز به فراگیری یک ابزار جدید که نسبت به HTML پیشرفتهتر باشد، به شدت احساس میشود. به همین دلیل از افرادی که علاقه دارند در حوزه طراحی سایت فعالیت کنند، انتظار میرود که زبان CSS را نیز بلد باشند. با کمک CSS شما میتواندی قالب سایت خود را با استفاده از رنگها، فونتها و تغییر در چیدمان المانها، کاربر پسندتر بکنید.
CSS تا حد قابل قبولی میتواند شما را در طراحی یک صفحه وب زیبا کمک کند. اما امروزه بسیاری از طراحان وبسایتها دوست دارند که به جای صفحات ایستا، از صفحات تعاملی و پویا استفاده کنند. چرا که این صفحات تجربه کاربر را به میزان چشمگیری بهبود میبخشد. یکی از مهمترین زبانهای برنامه نویسی که به کمک آن میتوان صفحات اینترنتی پویا طراحی کرد، زبان جاوا اسکریپت است.
جاوا اسکریپت یک زبان پرکاربرد است که امکانات فراوانی را در اختیار افراد قرار میدهد. برنامه نویسی سمت سرور، طراحی اپلیکیشنهای موبایل، ساخت بازی و تولید اپلیکیشنهای دسکتاپ، از نمونه کارهایی است که میتوان با استفاده از زبان برنامه نویسی جاوا اسکریپت انجام داد. جاوا اسکریپت، دریایی از امکانات را برای کاربرانش فراهم میکند. کتابخانهها و فریمورکهای فراوان جاوا اسکریپت، برنامه نویس را قادر میسازد تا به راحتی به هدف خود دست پیدا کند.
امروزه همه وبسایتها تلاش میکنند تا با ارائه یک تصویر زیبا به مخاطب، در ذهن او باقی بمانند. این کار ممکن نخواهد بود مگر اینکه طراح وب توانسته باشد با استفاده اصولی و خلاقانه از ابزارهای گرافیکی، تصاویر و آیکونهای منحصر به فرد تولید کند. طراح رابط کاربری وظیفه دارد تا با در نظر گرفتن فاکتورهای مختلف، ظاهر یک وبسایت را با استفاده از نرم افزارهایی مانند Sketch، Adobe Illustrator و Adobe Photoshop طراحی کند. پس از اتمام این مرحله، طراح فرانت اند باید این فایلهای گرافیکی را با استفاده از تکنولوژیهای مختلف، به فرمت وب تبدیل کرده و آنها را در وبسایت پیاده سازی کند.
اگر طراحی وب را به عنوان یک حرفه انتخاب کردهاید و دوست دارید در آن پیشرفت داشته باشید، بهتر است بدانید که ارتباط با مشتریان و داشتن شبکهای از برنامه نویسان و طراحان میتواند به شما در مسیر پیشرفت کمک زیادی بکند. علاوه بر این، از آنجایی که شما به عنوان یک طراح به صورت مستقیم با کارفرمایان رو به رو خواهید بود، داشتن اطلاعات در خصوص چگونگی برقراری ارتباط و ارائه رزومه و فروش محصول، میتواند مسیر پیشرفت را برای شما همواه کند و از شما در حوزه طراحی وب، یک برند ماندگار بسازد.
خوشبختانه بسترهای اینترنتی مختلفی برای برقراری ارتباط میان برنامه نویسان و طراحان وب وجود دارد که امکان آشنایی با افراد فعال در این حوزه را فراهم میآورد. بدون شک وبسایتهایی مانند Meetup و Stack Overflow دو نمونه از خوشنامترین پلتفرمهای آنلاین مخصوص برنامه نویسان و طراحان هستند که با استفاده از قابلیتهای آنها، یک فرد تازه کار میتواند از تجربیات افراد حرفهای استفاده کرده و چیزهای جدید یاد بگیرد.
همچنین بر کسی پوشیده نیست که دنیای تکنولوژی به صورت دائم در حال تغییر است. پس افرادی که تصمیم میگیرند به عنوان یک طراح وبسایت فعالیت کنند، باید خود را به صورت مداوم با اتفاقات جدیدی که در این حوزه رخ میدهد، به روز کنند و دائما تکنولوژیهای جدید را امتحان کرده و یاد بگیرند.