امروزه گوشیها موبایل به یکی از اجزای جدایی ناپذیر زندگی بشر تبدیل شده است. از آنجایی که محبوبیت اپلیکیشنهای موبایل روز به روز در حال گسترش است، به سرعت شاهد شکلگیری تکنولوژیهای جدید برای توسعه آنها هستیم. همین موضوع باعث شده تا افراد قادر باشند بسیاری از کارهای روزانه خود را از طریق گوشیهای تلفن هوشمندشان انجام دهند. شاید بتوان اذعان کرد که امروزه برای انجام هر کاری، حداقل یک اپلیکیشن موبایل وجود دارد. راحتی استفاده و سرعت در مدیریت کارها، سبب میشود که افراد کارهای خود را با سرعت و دقت بیشتری انجام دهند.
طبق آماری که در مجلههای معتبر آمریکایی منتشر شده است، بیش از ۳.۵ میلیارد نفر در سرتاسر دنیا از گوشیهای تلفن همراه استفاده میکنند. گوگل و اپل فروشگاه اپلیکیشن خود را در سال ۲۰۰۸ راه اندازی کردند و از آن موقع تا به امروز، هر کدام از این فروشگاهها بیش از ۲ میلیون اپلیکیشن موبایل را در خود جای دادهاند.
همانطور که کمی بالاتر نیز اشاره کردیم، اپلیکیشنهای موبایل توانستهاند تا حد زیادی زندگیهای ما را متحول کنند. البته همه این تغییرات، تغییرات مثبتی نبوده و در بسیاری از زمینهها اپلیکیشنهای موبایل تاثیرات منفی نیز بر روی انسانها داشتهاند. بدون شک اپلیکیشنها موبایل دسترسی ما به بسیاری از اطلاعات و امکانات را راحت کردهاند. به عنوان مثال اگر ۲۰ سال پیش یک سرآشپز قصد داشت تا به یک دستور پخت خاص دست پیدا کند، باید ساعات بسیاری را صرف جستجو و پرسجو از افراد مختلف میکرد تا به هدف خود میرسید. در حالی که امروزه آن شخص میتواند با یک سرچ ساده یا استفاده از اپلیکیشنهای موبایلی مربوط به آشپزی، در سریعترین زمان ممکن دستور پخت موردنظرش را پیدا کند. در نتیجه اپلیکیشنهای موبایل راحتی بینظیری را به انسانها هدیه دادهاند. اما به گفته دانشمندان، همین موضوع سبب شده تا انسانها نسبت به گذشته، عجله بیشتری داشته باشند و به دنبال مسیرها میانبر برای رسیدن به اهدافشان بگردند. نتیجه این امر، پایین آمدن میزان تحمل انسانها در شرایط سخت است.
دنیای اینترنت باعث شده تا افراد بتوانند تجربیات خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند و فاصلهها را از بین ببرند. از آنجایی که بسیاری از اپلیکیشنهای موبایل، فضایی را برای ارتباط کاربران با یکدیگر ایجاد کردهاند، میتوان انتظار داشت که افرادی که علایق مشترکی دارند، بتوانند به راحتی یکدیگر را پیدا کنند و در خصوص مسائلی که دوست دارند گفتگو نمایند. به عنوان مثال، اگر قصد سفر به مناطق مختلف از دنیا و آشنایی با فرهنگهای متنوع را دارید، بدون شک حضور یک شخص محلی که بتواند شما را در طول سفرتان کمک کند، امری ضروریست. اپلیکیشن CouchSurfing میتواند این امکان را برای شما فراهم آورد و شما را با افراد محلی بسیار زیادی آشنا کند. همچنین اگر اطلاعاتی از مکانهای گردشگری و رستورانهای خوب یک شهر ندارید، با استفاده از Foursquare میتوانید نظرات سایر کاربران در خصوص مکانهای دیدنی و غذاهای خوشمزه یک منطقه را مشاهده کنید.
امروزه صدها یا شاید هزاران اپلیکیشن موبایلی وجود دارند که افراد میتوانند با استفاده از آنها به صورت متنی، صوتی و حتی تصویری با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. حتی بسیاری از شرکتها، جلسات کاری خود را با استفاده از نرم افزارهایی مانند Zoom، Skype و Whats App برگزار میکنند. به طور کلی صرف نظر از مکانی که حضور دارید، با استفاده از اتصال اینترنت و یکی از اپلیکیشنهای ارتباطی، میتوانید صدا و تصویر خانواده و دوستان خود را دریافت کنید. ارتباطات از طریق اینترنت به حدی پیشرفته شده که موقعیتهای شغلی نیز رفته رفته از حالت حضوری به دورکاری در حال تغییر هستند.
یکی از مواردی که اپلیکیشنهای موبایل تاثیر گستردهای در آن داشته و به کاربران کمک شایانی کردهاند، فراهم آوردن بستری جهت نظم بخشیدن به کارها است. اپلیکیشنهای موبایل میتوانند به کاربران کمک کنند تا با برنامه ریزی، درصد موفقیت کارهای خود را بالا ببرند و در زندگی کاری و اجتماعی خود پیشرفت کنند. این موضوع برای مدیران کسب و کار نیز به شدت حائز اهمیت است. چرا که این افراد میتوانند نحوه انجام تسکهای مختلف توسط کارکنانشان را به صورت دقیق مورد بررسی قرار دهند. اپلیکیشنهای موبایل حتی امکان کار گروههای مختلف بر روی یک پروژه را پدید آوردهاند. به عنوان مثال تیمهای فرانتاند و بکاند میتوانند بدون نیاز به داشتن جلسات حضوری، تسکهای روزانه خود را مشخص کرده و به صورت کاملا همزمان بر روی طراحی یک سایت کار کنند.
به صورت کلی، وجود اپلیکیشنهای موبایل میتواند باعث شود تا مردم ارزش زمان را بیش از پیش درک کنند و در تلاش باشند تا با برنامه ریزی و بهینه سازی روند انجام پروژههای، کیفیت کار خود را بالاتر ببرند. البته این کار میتواند یک تاثیر منفی بر روی زندگی اجتماعی انسان نیز داشته باشد. چرا که افراد نیاز دارند تا همیشه و همه جا آنلاین باشند و به این ترتیب، دیگر وقتی برای فعالیتهای اجتماعی و دورهمی باقی نخواهد ماند.
درست است که بسیاری از کارشناسان اعتقاد دارند که اینترنت و دنیای آنلاین سبب شده تا انسان کمتر از گذشته فعالیت فیزیکی داشته باشند. اما به یک جستجو ساده، میتوانید تعداد بیشماری از اپلیکیشنهای موبایل را مشاهده کنید که در زمینه سلامت و تندرستی خدماتی را به کاربران ارائه میدهند. حتی برخی از اپلیکیشنها پا را فراتر از این گذاشته و خدمات پزشکی آنلاین نیز به بیماران عرضه میکنند. با استفاده از این اپلیکیشنهای موبایلی، کاربران میتوانند بدون نیاز به باشگاههای بدنسازی یا سالنهای ورزشی و با استفاده از سادهترین امکانات ممکن، ورزش کنند و سطح سلامت خود را گسترش دهند. این موضوع با عرضه گجتهای پوشیدنی، وارد مرحله جدیدی شده و باعث شده که کاربران بیش از گذشته به حفظ سلامت فیزیکی خود توجه کنند.
اپلیکیشنهای موبایل سبب شدهاند تا بسیاری از کارهایی که در گذشته از دید ما خسته کننده و طاقت فرسا به نظر میآمدند، امروزه بسیار ساده و در دسترس باشند. بدون شک دنیای توسعه اپلیکیشنها روز به روز پیشرفت میکند و با مرور زمان، ما شاهد این خواهیم بود که روشهای سنتی برای انجام برخی کارها به صورت کامل منسوخ شده و جای خود را به روشهای آنلاین میدهند. علاوه بر این، میتوان انتظار داشت که تعداد کسب و کارهایی که در حوزه توسعه اپهای موبایلی فعالیت میکنند، به طرز چشمگیری افزایش داشته باشند.